Skip to main content

HOTFILL VOOR WASMACHINES EN VAATWASSERS

Vaak wordt het water voor een wasmachine of vaatwasser elektrisch verwarmt. Dat elektrisch verwarmen is een stuk duurder dan met een gasgestookte cv-ketel. Nog goedkoper is het verwarmen met een pellet cv-ketel of zonneboiler installatie. Maar om af te stappen van elektrisch verwarmen heb je een hotfill voor de wasmachine of vaatwasser nodig. Een hotfill wasmachine / vaatwasser is een klein apparaat dat je in de buurt monteert van een wasmachine of vaatwasser. Het voorschakelapparaat zorgt ervoor dat de machine met (duurzaam) warm water wordt gevuld.

hot fill van alfa mix
hotfill

Hotfill installeren

Voor het installeren van een hotfill zijn wel twee waterleidingen nodig. Eén voor warm water en één voor koud water.

Het kan zijn dat de wasmachine of vaatwasser geen losse waterslang heeft. Dit noemen we een vast aansluitpunt. In deze situatie is een koppelstuk en een extra stuk waterslang nodig. Wilo Onderhoudsbedrijf kan deze onderdelen meeleveren.

Hotfill in combinatie met een zonneboiler-installatie

Wil je een maximale besparing halen? Dan kun je het apparaat ook combineren met een zonneboiler. Dan is  (af)wassen van maart t/m november praktisch gratis is! Daarnaast wordt de zonneboiler meer benut omdat er een grotere warm water vraag is. Hierdoor is de gemiddelde delta T hoger en heeft de zonneboiler dus een hoger rendement en een kortere terugverdientijd.

Hotfill kopen

Wilo Onderhoudsbedrijf levert hotfills. Een degelijk product met een eenvoudig installatie.