Skip to main content

SUBSIDIE DUURZAME WARMTE

Voor wie is de SUBSIDIE DUURZAME WARMTE?

Woningeigenaar, Woningcorporatie / Particuliere woningverhuurder

Regio:

Nationaal

Omschrijving:

Bent u de eigenaar van een woning? Wilt een zonneboiler, warmtepomp of micro-warmte krachtkoppeling (micro-WKK) laten installeren? Dan kunt u daarvoor gebruikmaken van de subsidieregeling duurzame warmte.

Deze subsidie kan worden aangevraagd door eigenaren van woningen, maar ook verhuurders, zoals een woningcorporatie. Vraag dus bij uw woningcorporatie om meer informatie als u in het bezit bent van een huurwoning omdat Wilo Onderhoudsbedrijf contracten onderhoud met verschillende woning corporaties.

Vloerrenovatie Honselersdijk

Let op:

Voor 2013 is het budget voor deze regeling nog niet beschikbaar gesteld. De publicatie voor de openstelling verwachten we eind januari 2013. Tot die tijd neemt Agentschap NL wel aanvragen in behandeling, maar zullen zij geen subsidie uitgeven.

Na uitgave van de openstelling zal voor alle categorieën (zonneboilers, warmtepompen, lucht/water-warmtepompen en micro-wkk’s) weer voldoende geld beschikbaar zijn. U kunt uw aanvraag indienen. Verzoeken tot uitbetaling worden wel behandeld.

 

Bedrag:

Voor ieder type warmtesysteem gelden verschillende subsidietarieven. Per subsidieronde vindt een vaststelling van de subsidiebedragen plaats. Daarom zijn de huidige bedragen als volgt:

  • Micro-WKK: € 4.000 per installatie
  • Warmtepomp: gemiddeld €5.000,- voor een water/water-warmtepomp en €2.000′,- voor een lucht/water warmtepomp
  • Zonneboiler: maximaal € 200 per Gigajoule, tot maximaal 12 Gigajoule opbrengst per woning

Voorwaarden:

De subsidie is alleen van toepassing op bestaande woningen die vóór 1 januari 2008 zijn opgeleverd.

Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen, maar bij ‘de regeling ‘Duurzame warmte’ wordt eerder aangevraagde en toegekende subsidie in mindering gebracht op het subsidiebedrag dat u mogelijk voor ‘Duurzame Warmte voor bestaande woningen’ krijgt.

Wilo helpt u graag met het aanvragen van deze subsidie en de uitvoering van de isolatie van uw Dak en/of vloer.

Telefoonnummer: 06 - 511 40 465