Skip to main content

Ventilatie onderhoud

Om een schoon en leefbaar klimaat in uw woning te houden is het raadzaam om ventilatie onderhoud uit te laten voeren. Daarom kiest u het beste voor Wilo Onderhoudsbedrijf. Uit ervaring is gebleken dat niet onderhouden systemen zeer snel in afzuigcapaciteit achteruit gaan omdat vervuiling een slechte afzuiging tot gevolg heeft.

Dit veroorzaakt een overmaat aan vocht met de daarbij optredende bacterievorming. In ruimtes waar gerookt wordt, worden de plafonds en het verfwerk sneller bruin. Omdat de woning vocht opneemt, gaat het energieverbruik sterk omhoog.

Wat u merkt met een slecht onderhouden systeem

U heeft last van een droge keel, hoesten of branderige ogen.

U heeft het idee dat uw huis nooit stofvrij is.

Schimmelplekken in de woning.

De ventilatieventielen zijn vies en vettig.

Uw ramen zijn beslagen.

U heeft een allergische reactie.

Ventilator badkamer op batterij

In de badkamer hoopt zich al snel veel vochtige lucht op die neerslaat als condens op het plafond en de wanden.

Om te voorkomen dat er schimmels gaan ontstaan of dat je andere problemen krijgt met vocht is het noodzakelijk dat de badkamer goed verlucht wordt. Je kan dit proces van verluchten optimaliseren met een badkamerventilator.

Ventilatie woonhuis

Goed ventileren is nodig voor je gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. 1 op de 10 woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten.

Ventilatie kan dus beter.

Afzuigsysteem huis

Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden.

Vervuilde lucht in huis versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn.

Centrale afzuiging woning

Zorg voor voortdurende aanvoer van frisse lucht via open (klep)raampjes en/of ventilatieroosters; en zorg dat lucht door je huis kan stromen, via ruimte onder de binnendeuren of roosters in binnendeuren en -muren.

Ventileer extra (bijvoorbeeld met een extra open raam of het ventilatiesysteem op de hoogste stand) als je kookt, doucht en klust in huis, en als er veel mensen zijn.

Ventilatieonderhoud is van groot belang

Onderhoud van het ventilatiesysteem wordt veelal als niet belangrijk beschouwd, maar uit het bovenstaande kunt u opmaken dat het zeer belangrijk is. Daarom bieden wij u een onderhoudsprogramma aan voor het gehele systeem inclusief de kanalen. Omdat het onderhoud zo gemakkelijk mogelijk voor u moet zijn, moet de afzuigventilator zich in de woning bevinden en moeten de kanalen zonder bouwkundige ingrepen bereikbaar zijn. Vaak is dit geen probleem. Daarom reinigen wij de kanalen via de afzuigopeningen door middel van roterende borstels en stofafzuiging, zodat er geen vuil in de woning komt.

[multi-step-form id=”1″]

 

Wilt u meer informatie ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Wilo Onderhoudsbedrijf.