Skip to main content

Waarom een C.V. aanleggen?

Wat is ok cv

Centrale verwarming installatie

Waarom kiezen steeds meer huishoudens voor centrale verwarming? Hoewel dit tegenwoordig gebruikelijk is, heeft niet elk huis nog een efficiënt verwarmingssysteem.

Oude panden of bestaande woningen hebben vaak nog een verouderde boiler of gebruiken elektrische en gas kachels. Wilt u uw huis energiezuiniger en comfortabeler maken?

Overweeg dan om een nieuw centraal verwarmingssysteem te laten installeren. De deskundige installateurs van Wilo Onderhoudsbedrijf adviseren en installeren het juiste verwarmingssysteem voor uw huis en gezin.”

Zo werkt een C.V. ketel

Werking van de CV ketel

“Houd uw appartement of bestaande woning comfortabel en warm met centrale verwarming. Dit systeem, met de cv-ketel als centrale punt, zorgt voor een efficiënte verspreiding van warmte via radiatoren of vloerverwarming.

De cv-ketel verwarmt water door de verbranding van aardgas, waarna het via de cv-leidingen naar de radiatoren stroomt en uw huis verwarmt. Het afgekoelde water keert terug naar de ketel om opnieuw te worden verwarmd, in een continue gesloten verbinding.”

Aanleggen CV door erkende expert

Logo Ok CV keurmerk

“Het aanleggen van centrale verwarming in een bestaande woning is een complexe en gespecialiseerde klus, waarbij onder andere het aanleggen van een gasleiding komt kijken. De verwarming wordt door het hele huis geïnstalleerd, wat verbouwings- en installatiewerk in vrijwel alle ruimtes vereist.

Het is daarom verstandig om een erkende loodgieter in te schakelen voor het aanleggen van uw verwarmingssysteem. Wilo Onderhoudsbedrijf is een voorbeeld van zo’n erkende specialist die u kan helpen bij het aanleggen van centrale verwarming.”

Plaatsen van radiatoren

Radiatoren aansluiten

“Het installeren van radiatoren in zowel nieuwe als bestaande woningen is een uitdagende taak. De radiatoren moeten stevig aan de muur worden bevestigd met bouten en met een lichte helling voor een optimale ontluchting en drainage.

De prijs van radiatoren varieert van €50,- tot €500,-, waarbij design radiatoren vaak duurder zijn.

Daarnaast zijn er diverse opties voor de verwarmingselementen die in een woning kunnen worden geplaatst. Het kiezen van de juiste radiator kan helpen om een ruimte efficiënt te verwarmen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan vloerverwarming, waarbij ook rekening moet worden gehouden met de instellingen van de cv-ketel, het type vloer en andere factoren.

Onze deskundige team kent het belang van deze aspecten en kan u voorzien van deskundig advies bij het installeren van de centrale verwarming, zodat deze direct gebruiksklaar is.”

Kosten voor een C.V. Ketel

De kosten verschillen natuurlijk per woning, zowel door de grootte als door de indeling, zoals veel kleine ruimtes of minder ruimtes met een groter oppervlak, maar ook door het bestaande leidingwerk.

Tip! De ketel op de juiste plek.

Bij het plaatsen van een CV-ketel is het belangrijk om rekening te houden met de afstanden die het verwarmde water moet afleggen. Hoe groter de afstand, hoe hoger de stookkosten zullen zijn.

Door de afstanden zo kort mogelijk te houden, kun je op de lange termijn aanzienlijk besparen op energiekosten.

Vraag nu een offerte aan voor het aanleggen van uw CV installatie!