Centrale verwarming aanleggen, de voordelen hiervan

Een centraal verwarmingssysteem is iets dat de meeste huishoudens tegenwoordig wel hebben.

Toch komt u dit nog niet overal tegen. In oudere panden of bestaande woningen bijvoorbeeld, is vaak nog een ouderwetse boiler aanwezig en dient er gebruik te worden gemaakt van elektrische kachels of een gaskachel om het huis te verwarmen.

Wilt u uw verwarming efficiënter en energie zuiniger krijgen? Dan kunt u in deze gevallen een nieuwe centrale verwarming (laten) aanleggen.

De installateurs van de Wilo Onderhoudsbedrijf weten precies welk centrale verwarming systeem bij welk type huis en gezin past.

CV installatie aanleggen
Werking van de CV ketel

Waarom?

Een centrale verwarming zorgt ervoor dat uw appartement of bestaande woning lekker op temperatuur blijft. De naam centrale verwarming zegt het eigenlijk al een centraal punt wat de warmte opwekt om door te geven aan de radiatoren of vloer.

De cv-ketel is het hart van de totale verwarmingsinstallatie. In de cv-ketel wordt het water opgewarmd door een verbranding van aardgas. Het opgewarmde water stroomt vervolgens via de cv-leidingen weer naar de radiatoren die de warmte verstrekken in uw woning.

Als het water weer afgekoeld is dan zal het weer netjes terug stromen naar de ketel om opnieuw op te warmen. Dit heet een gesloten verbinding.

Waar houden wij rekening mee?

Wanneer er een centrale verwarmingssysteem of vloerverwarming moet worden aangelegd in een woning moet er bepaalde factoren rekening worden gehouden.

Dit is om de juiste materialen en installaties uit te kiezen die op een zo efficiënte mogelijke manier een huis kunnen verwarmen. We zullen de belangrijkste even voor u op een rijtje zetten:

  • Moeten de buizen vervangen worden?
  • Heeft u een nieuw expansievat nodig?
  • Wilt u een boiler bij de cv-ketel?
  • Hoeveel radiatoren moeten er geplaatst worden?
  • Moet de cv-ketel vernieuwd worden?

Zoals u kunt zien zijn er nog al wat verschillende aspecten die te maken hebben met de totaalprijs. Wilt u graag vrijblijvend een prijsindicatie ontvangen? Vraag dan eens een offerte aan!

Bij een centrale verwarming aanleggen of een radiator aansluiten wordt in de meeste gevallen berekend welke CV-ketel het best pas bij een bepaald huis en gezinssituatie.

Als een een gezin bijvoorbeeld uit 6 leden bestaat waarvan er 2 wel eens tegelijk douchen terwijl er in de keuken warm water wordt gebruikt in de winter terwijl de verwarming aanstaat zal er een CV-ketel in het huis moeten die een aanzienlijk grotere capaciteit heeft dan in een huishouden waar maar maar 2 mensen in wonen.

Ook is de keuze afhankelijk van de grootte van het huis en hoeveel ruimtes er tegelijk verwarmt moeten worden.

vloerverwarming aanleggen
Basis pakket
Radiatoren aansluiten

Plaatsen van radiatoren

Het plaatsen van radiatoren in een nieuwe of bestaande woning is een zware klus. De radiatoren moeten bevestigt worden aan de muur met bouten en zullen op een paar mm afschot worden geplaatst.

Dit afschot is zeer belangrijk voor de ontluchting en het leeg laten lopen van de radiatoren. De prijzen van radiatoren variëren van €50,- tot er met € 500,- Design radiatoren kosten vaak veel meer.

Verder zijn er nog de keuzes voor de verwarmelementen die in een woning worden geplaatst. De keuze voor de juiste radiator kan helpen om een ruimte/kamer zo efficiënt mogelijk te verwarmen.

Ook willen sommige mensen vloerverwarming, in dat geval moet er ook rekening gehouden worden met de instellingen van de cv-ketel, de vloer die gelegd wordt en nog andere factoren.

Onze experts weten precies wat er belangrijk is en kunnen u gedegen advies geven en natuurlijk de centrale verwarming aanleggen zodat deze gebruiksklaar is.

Vraag nu een offerte aan voor het aanleggen van uw CV installatie!