Skip to main content

Waarom een C.V. aanleggen?

Wat is ok cv

Centrale verwarming aanleggen: Een centraal verwarmingssysteem is iets dat de meeste huishoudens tegenwoordig wel hebben.

Toch komt u dit nog niet overal tegen. In oudere panden of bestaande woningen bijvoorbeeld, is vaak nog een ouderwetse boiler aanwezig en dient er gebruik te worden gemaakt van elektrische kachels of een gaskachel om het huis te verwarmen.

Wilt u uw verwarming efficiënter en energie zuiniger krijgen? Dan kunt u in deze gevallen een nieuwe centrale verwarming (laten) aanleggen.

De installateurs van de Wilo Onderhoudsbedrijf weten precies welk centrale verwarming systeem bij welk type huis en gezin past.

Zo werkt een C.V. ketel

Werking van de CV ketel

Een centrale verwarming zorgt ervoor dat uw appartement of bestaande woning lekker op temperatuur blijft.

De naam centrale verwarming zegt het eigenlijk al een centraal punt wat de warmte opwekt om door te geven aan de radiatoren of vloer.

De cv-ketel is het hart van de totale verwarmingsinstallatie. In de cv-ketel wordt het water opgewarmd door een verbranding van aardgas.

Het opgewarmde water stroomt vervolgens via de cv-leidingen weer naar de radiatoren die de warmte verstrekken in uw woning.

Als het water weer afgekoeld is dan zal het weer netjes terug stromen naar de ketel om opnieuw op te warmen. Dit heet een gesloten verbinding.

Aanleggen CV door erkende expert

Logo Ok CV keurmerk

Een centrale verwarming aanleggen in een bestaande woning is een zeer specialistisch karwei, dit is een grote operatie waarbij veel komt kijken zoals een gasleiding laten aanleggen.

De  verwarming komt immers door uw hele woning heen te liggen en in vrijwel alle vertrekken moeten er verbouw- en installatie werkzaamheden plaatsvinden.

Laat daarom ook altijd een erkende loodgieters uw verwarming aanleggen. Wilo Onderhoudsbedrijf is zo’n erkende specialist.

Plaatsen van radiatoren

Radiatoren aansluiten

Het plaatsen van radiatoren in een nieuwe of bestaande woning is een zware klus. De radiatoren moeten bevestigt worden aan de muur met bouten op een paar mm afschot.

Dit afschot is zeer belangrijk voor de ontluchting en het leeg laten lopen van de radiatoren. De prijzen van radiatoren variëren van €50,- tot er met € 500,- Design radiatoren kosten vaak veel meer.

Verder zijn er nog de keuzes voor de verwarmelementen die in een woning worden geplaatst. De keuze voor de juiste radiator kan helpen om een ruimte/kamer zo efficiënt mogelijk te verwarmen.

Ook willen sommige mensen vloerverwarming, in dat geval moet er ook rekening gehouden worden met de instellingen van de cv-ketel, de vloer die gelegd wordt en nog andere factoren.

Onze experts weten precies wat er belangrijk is en kunnen u gedegen advies geven en natuurlijk de centrale verwarming aanleggen zodat deze gebruiksklaar is.

Kosten voor een C.V. Ketel

De kosten verschillen natuurlijk per woning, zowel door de grootte als door de indeling, zoals veel kleine ruimtes of minder ruimtes met een groter oppervlak, maar ook door het bestaande leidingwerk.

Tip! De ketel op de juiste plek.

Als je een Cv-ketel plaats, ga dan goed na hoe lang de afstanden zijn die het verwarmde water aflegt. Hoe groter de afstand, hoe meer stookkosten er aan verbonden zitten. Door de afstanden zo kort mogelijk te houden, kun je op de lange termijn een hoop geld besparen.

Vraag nu een offerte aan voor het aanleggen van uw CV installatie!