Skip to main content

Met de koude maanden op komst is het nog heel belangrijk dat de sanitaire zaken bij u in huis goed onderhouden zijn. Met het sanitair bedoel ik onder andere de waterleidingen, boiler en de afvoer. Daarbij hoeft geen onderscheid te worden gemaakt tussen kleine klusjes die een handig persoon zelf kan doen en grotere, serieuze problemen. Immers, een klein probleem kan in korte tijd uitlopen tot een klus waarbij een professionele loodgieter aan te pas moet komen om het te repareren. Goed onderhoud scheelt daarnaast op de lange termijn ook in uw kosten voor vervanging en service.

Bevroren of gescheurde waterleidingen

Zeker in de koudste maanden is het zeer belangrijk dat de waterleidingen in huis worden beschermd tegen eventuele kou van buitenaf. Een strenge winternacht in combinatie met slecht onderhoud in een slecht geïsoleerde ruimte kan namelijk leiden tot bevroren leidingen, met scheuren en wateroverlast als gevolg.

Herkennen van bevroren leidingen

Het bevriezen van een waterleiding is te merken aan het verlies van waterdruk wanneer u de kraan opdraait. Bij totale bevriezing zal er helemaal geen water meer uit de kraan komen.

Wat u kunt doen

Wanneer bovenstaande het geval is, dient u de leiding eerst te verwarmen. Dit kan door middel van een draagbaar verwarmingselement, maar ook een föhn biedt uitkomst al is dit wat omslachtig en tijdrovend. Daarnaast brengt het verwarmen flinke energiekosten met zich mee. Om het bevriezen van het water enigszins tegen te gaan kunt u ook regelmatig de kraan eventjes laten lopen.

Wat een loodgieter kan doen

In de meeste gevallen is de oorzaak van bevroren waterleidingen een kwestie van slechte isolatie. Een loodgieter kan uitkomst bieden door de leidingen op de meeste cruciale犀利士
plekken extra te beschermen tegen de kou. Mocht de waterleiding al scheuren vertonen, dan raad ik u aan direct contact op te nemen met de loodgieter.

Bel voor meer informatie over deze en andere loodgieter zaken met Loek Romijn van Wilo Onderhoudsbedrijf op 06-51140465

admin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.