Skip to main content

Stap voor stap lijkt het gebruik van aardgas binnen woningen te worden teruggedrongen. Zo zijn er al verschillende Nederlandse steden, die de warmte uit de industrie gebruiken om de blokverwarming van grote complexen te faciliteren. Naast deze vorm van warmte, welke indirect alsnog schadelijk is voor het milieu door de uitstoot binnen de industrie, zijn er verschillende alternatieven. Wist u bijvoorbeeld dat aardgas steeds vaker vervangen wordt door warm water? Met speciale warmtepompen en zonneboilers kan het water worden opgewarmd, om daarmee de ruimtes in huis te verwarmen. Dit betekent dat de huidige cv- of hr-ketel uit uw woning verwijderd zal worden.

 

Tip: momenteel wordt er een subsidie uitgekeerd aan mensen die overstappen op een zonneboiler of een waterpomp. Dit geldt ook voor het gebruik van een hybride waterpomp.

 

Een energiezuinige en duurzame verwarming

Hoewel het gebruik van warmtepompen nog niet heel gebruikelijk is binnen Nederland, kunt u al wel overwegen om een zonneboiler te laten plaatsen. Een zonneboiler is niet alleen geschikt voor het opwarmen van water voor de verwarming in huis, maar bijvoorbeeld ook voor de warmwatervoorziening in de badkamer en keuken. Ook het laten installeren van een hybride waterpomp in huis kan het overwegen waard zijn. Een hybride waterpomp werkt logischerwijs nog niet volledig met warm water, wat op basis van elektra kan worden opgewarmd.

Voor het installeren van een warmtepomp of zonneboiler kunt u terecht bij Wilo Onderhoudsbedrijf. Wij beschikken over de benodigde kennis en hulpmiddelen om de warmtepomp o犀利士
p een vakkundige wijze voor u te installeren. Zo is de kans op vervelende complicaties minimaal. Als een pomp niet goed zou worden aangesloten, zouden er lekkages op kunnen spelen rondom de pomp.

 

Andere energiebesparende maatregelen

Niet alleen kunt u de overstap naar een (hybride) waterpomp of een zonneboiler overwegen. Ook is het verstandig om voor een slimme thermostaat in huis te kiezen. Met een slimme thermostaat krijgt u een beter beeld van uw verbruik. Daarbij kunt u de thermostaat op afstand bedienen. Dit is handig als u de thermostaat uit bent vergeten te zetten, toen u in de ochtend naar uw werk vertrok. Andere mogelijkheden zijn het vervangen van enkel glas voor dubbelglas, het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal, of het laten plaatsen van vloerverwarming door Wilo Onderhoudsbedrijf.

admin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.