Skip to main content

Het doucheputje is een verzamelbak van viezigheid. Haren, zeep en gel komen in het putje terecht. Terwijl het water gewoon weg spoelt, blijft die rommel achter. Na verloop van tijd vormt het een vieze substantie die helemaal niet meer weg wil stromen. De afvoer blijkt vol te zitten met rommel en het doucheputje raakt dan op den duur verstopt. Maar wat doe je daar nu precies tegen? Wel, je kunt het doucheputje eenvoudig schoonmaken. Omdat het normaal gesproken een vies klusje in, heeft eigenlijk niemand daar zin in. Gelukkig hoeft het met onderstaande tips helemaal niet zo vies te zijn om je doucheputje te ontstoppen.

Ontdoe het putje van alle vuiligheid

Het schoonmaken van het doucheputje is zoals gezegd een vies klusje, waardoor eigenlijk niemand er zin in heeft om het putje eens goed onder handen te nemen. Het gevolg daarvan is dat het putje jarenlang een opvangbak is van allerhande vuiligheid. Haren, zeepresten en al wat dies meer zij; het spoelt allemaal met enige regelmaat door het putje. In de loop der tijd blijft er dan ook heel wat rommel hangen. Dit zorgt er voor dat het water nog wel weg kan stromen, maar werkt uiteindelijk als een vangnet. Het water stroomt dan nog steeds weg, maar alle rommel blijft hangen. Op den duur kan het water niet meer weg stromen met een fikse verstopping tot gevolg. Door het putje eens goed schoon te maken met een harde waterstraal en een schroevendraaier om alle rommel los te peuteren kom je vaak al een heel eind en kan het best eens zo zijn dat het putje weer goed door kan lopen.

Ontstoppingsveer gebruiken

Ken je iemand met een ontstoppingsveer of heb je er toevallig zelf een? Hiermee kun je flink wat druk zetten op de verstopping en zo de verstopping verder de afvoer in schieten. Hierdoor kan de verstopping eenvoudig opgelost worden. Hopelijk loopt de afvoer dan weer zoals vroeger!

admin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.