Skip to main content

Ik word regelmatig gevraagd wat de levensduur van een cv-ketel is. De levensduur van een cv-ketel varieert tussen de 15 tot 20 jaar, mits deze goed is onderhouden. Een oude cv-ketel kent echter nadelen, waardoor het in sommige gevallen beter kan zijn om iets eerder te kiezen voor een nieuwe cv-installatie. Vandaag lees je er alles over.

 

Wanneer cv-ketel vervangen?

Dus wanneer is het hoog tijd om mijn cv-ketel te vervangen?

 

Als je cv-ketel regelmatig in storing valt of je het idee hebt dat je cv-ketel niet slaagt in je huis voldoende warm te houden is dit een indicatie dat het tijd is voor een nieuwe cv-ketel.

 

Wanneer je van plan bent je cv-ketel te vervangen kun je dit het beste voor de koudste wintermaanden doen. In deze tijd ben je immers afhankelijk van de CV om je huis te verwarmen. Tevens ben je hier eventueel falen van je oude cv-ketel mee voor. Het begin van de winter, wanneer de cv-ketels weer aan het werk moeten is een welbekend moment waarop de oudere ketels het begeven. Wees goed voorbereid om in de winter comfortabel te kunnen genieten van een warme woning voor je hele gezin.

 

Waarom je cv-ketel vervangen?

Een cv-ketel van 15 jaar of ouder brengt risico’s met zich mee, ook als deze altijd goed is onderhouden. Je wilt niet op een koude winterdag een cv-ketel hebben die het laat afweten en jou in de kou laat zitten.

 

De meeste cv-ketels worden vervangen omdat deze simpelweg versleten zijn. Onderdelen als de boiler, brander of warmtepomp kunnen in de loop van de tijd kapot gaan. In de meeste gevallen is het niet de moeite waard om deze onderdelen te laten vervangen, aangezien dit veelal voorkomt bij oudere cv-ketels.

 

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is een investering, dit brengt op langere termijn aanzienlijke financiële voordelen met zich mee, namelijk:

 

Besparing op verbruik en kosten

Nieuwe cv-ketels zijn aanzienlijk zuiniger in verbruik dan de oudere uitvoeringen. Het verschil in verbruik tussen een cv-ketel op leeftijd en een nieuwe cv-ketel kan wel tot 25% verschillen. Naast dat dit beter is voor je portemonnee, help je ook het milieu hiermee. Vooral wanneer je kiest voor een nieuwe hr-ketel zal je gaan besparen op je verbruik. Een hr-ketel zet 100% van de gebruikte energie om in warmte en werkt dus veel efficiënter dan verouderde cv-ketels, hiermee kan je tot wel €300 per jaar besparen op je energieverbruik!

 

Optimaal rendement

Het zuinigst stook je met een cv-ketel met een vermogen die afgestemd is op je gemiddeld verbruik van warm water. In de tijd tussen de installatie van je oude cv-ketel en het vervangen van deze oude ketel kan er veel veranderd zijn in de samenstelling van je huishouden waardoor je meer of minder vermogen nodig hebt dan in het verleden. Zorg altijd dat je cv-ketel voldoende vermogen heeft maar ook niet onnodig veel om het beste rendement uit je cv-ketel te halen.

Onderhoud cv-ketel

Het regelmatig onderhouden van je cv-ketel komt ten goede van de levensduur. Het is aan te raden om eens in het jaar een professionele partijonderhoud aan je cv-ketel te laten doen.

 

Wat zijn de kosten van het vervangen van je cv-ketel?

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen is een grote investering. Je moet je echter beseffen dat het een aankoop is voor lange termijn. Je kunt ervoor kiezen een cv-ketel aan te schaffen zonder installatie, meestal wordt er echter gekozen voor cv-ketel met installatie inbegrepen. De kosten van de cv-ketel met installatie varieert tussen de € 1000 tot € 2500. Er zijn uiteraard duurdere varianten wanneer extra vermogen is gewenst. Bekijk de opties voor het vervangen van je cv-ketel.

 

Een nieuwe cv-ketel kopen bij Wilo Onderhoudsbedrijf

Bedankt voor het lezen. Met deze informatie ben je zeker van gedegen advies en kun jij de juiste beslissingen nemen om je huis comfortabel warm te houden, het hele jaar rond. Ben jij toe aan een nieuwe cv-installatie? Neem dan contact op voor persoonlijke advies.

admin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.