Skip to main content

Wilo Onderhoudsbedrijf is uitgerust met het OK CV keurmerk. Zo bent u gegarandeerd van een vakkundige monteur die uw CV ketel onder handen neemt. Wilt u weten wat een OK CV keurmerk is? Lees dan verder…


WAT IS OK CV?

KWALITEITSLABEL VOOR CV ONDERHOUD

Wat is ok cv

OK CV is het enige kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Een installatiebedrijf met het OK CV  logo voldoet aan strenge eisen en werkt met Energie Service Specialisten om uw cv-ketel te inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is een gediplomeerde monteur die het ketelonderhoud bij u thuis uitvoert. Zo weet u zeker dat het onderhoud aan uw cv-ketel plaatsvindt volgens de voorschriften van de fabrikant en dat de monteur alles uit de kast haalt om in uw huis voor zo veel mogelijk veiligheid en energiebesparing te zorgen.

 

HOE WERKT OK CV?

HET TRANSPARANTE STAPPENPLAN

De Energie Service Specialist onderhoudt uw ketel volgens een helder stappenplan:

  • Hij inspecteert en onderhoudt uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarna regelt hij de ketel optimaal in.
  • Hij meet voor uw veiligheid de hoeveelheid koolmonoxide en kooldioxide in en rond uw ketel. Hij vergelijkt de uitkomsten met de waardes van de fabrikant. Bij grote afwijkingen gaat de Energie Service Specialist op zoek naar de oorzaak.
  • Hij onderzoekt of het vermogen van de ketel goed is afgestemd op uw radiatoren, convectoren en vloerverwarming.
  • Hij geeft u een helder schriftelijk advies over hoe u uw cv-installatie energiezuinig en veilig kunt gebruiken. Dat advies staat in het beoordelingsrapport dat u van de Energie Service Specialist ontvangt.

Tot slot wordt de onderhoudsbeurt van uw cv-ketel geregistreerd in een landelijke databank. Via een steekproef controleert de Stichting OK voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurt aan de cv ketel van de consument volgens alle regels van OK CV is uitgevoerd. Zo waarborgt OK CV de kwaliteit van uw onderhoud.

 

BREED GEDRAGEN

OK CV wordt ondersteund en aanbevolen door een groot aantal maatschappelijke organisaties: Aedes ,Brandweer NL , de Consumentenbond , Milieu Centraal , VACpunt Wonen , Vastgoed Belang , Verbond van Verzekeraars , VvE Belang en de Woonbond .

 

INITIATIEFNEMERS

Het vrijwillige kwaliteitslabel OK CV is ontwikkeld door UNETO-VNI (de ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven), VFK (de vereniging van ketelfabrikanten) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, voorheen Agentschap NL). OK CV krijgt financiĆ«le steun van hetministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

admin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.